Wedstrijd bezoeken van Hertha BSC

Liefhebbers van voetbal kunnen in Berlijn een bijzondere beleving meemaken die niet op de meest prominente plekken staat van de voetbalreizen. Het gaat dan om het bezoeken van een wedstrijd van Hertha BSC. Dit wordt door kenners in de voetbalwereld al vele jaren gezien als de sleeping giant van Europa. Wat zoveel wil zeggen als dat het een club is die tot de absolute top zou kunnen behoren, maar dat nu om uiteenlopende redenen nog niet doet. Daardoor is het juist ook nog goed mogelijk om de wedstrijden te bezoeken en de echte voetbalsfeer te ervaren.

De wedstrijden

Wat in ieder geval van belang is, is dat Hertha BSC in de Bundesliga speelt. Dat betekent dus dat de grootste clubs van het land ieder jaar op bezoek komen je kunt dan denken aan Bayern M√ľnchen en Borussia Dortmund. In recente jaren zijn enkele clubs die in de omgeving van Berlijn liggen ook sterk geworden in Duitsland. Denk dan aan VfL Wolfsburg en RD Leipzig. Daardoor zijn er dus ook echte rivaliteiten in de regio aan het ontstaan. Daardoor kan het best intens worden tijdens de wedstrijden die gespeeld worden. In goede jaren speelt de club ook Europa Cup.

Het stadion

Het stadion waarin Hertha BSC zijn wedstrijden speelt kent een lange geschiedenis. Het is het oude Olympisch stadion van de stad. Het is ook het stadion waar allerlei grote sportevenementen door de jaren heen hebben plaatsgevonden. Denk aan grote finales in het voetbal, maar denk ook aan wereldkampioenschappen atletiek en meer van dergelijke evenementen. Daardoor hangt er een echte sportsfeer en dit maakt het bezoeken van deze wedstrijden dan ook extra bijzonder. Het bouwwerk zelf is ook bijzonder en wijkt af van wat je vaak ziet in de moderne voetbalstadions. Ook dat is dus een belangrijk punt waarop de club zich onderscheidt.