Top 5: duurste transfers aller tijden

In de voetbalwereld worden er extreem hoge geldbedragen betaald voor voetballers. De laatste jaren lijkt het allemaal alleen nog meer extremer te worden. Maar voor welke spelers zijn nu de meeste euro’s overgemaakt? Bekijk hieronder de top vijf met de duurste transfers aller tijden.

Nummer 5: Paul Pogba (105 miljoen)

Paul Pogba speelde lange tijd in de jeugd van Manchester United, maar de middenvelder werd te licht bevonden. De Fransman mocht op zoek gaan naar een nieuwe werkgever, het bleek een grote fout van de Engelse club. Vier jaar na dato haalde United de speler terug voor een bedrag van 105 miljoen euro. Desondanks lijkt Pogba nog altijd zijn vorm niet te kunnen vinden bij de club.

Nummer 4: Ousmane Dembele (105 miljoen euro)

In de zomer van 2017 werd Ousmane Dembele door Borussia Dortmund verkocht aan FC Barcelona. De Franse buitenspeler werd gekocht voor een bijzonder hoog bedrag van 105 miljoen euro. De Catalaanse club betaalde op dat moment nooit eerder zo’n hoog geldbedrag voor een speler. Echter komt de voetballer amper in actie bij de club en is hij al menig keren negatief in het nieuws gekomen.

Nummer 3: Philippe Coutinho (120 miljoen euro)

FC Barcelona trok in januari 2018 weer de portemonnee en betaalde 120 miljoen euro voor Philippe Coutinho. De aanvaller kwam over van Liverpool. Mogelijk komt er nog veertig miljoen euro bovenop dat bedrag, wanneer de speler aan bepaalde verwachtingen zal voldoen. In tegenstelling tot Dembele heeft Coutinho wel een basisplaats weten te bemachtigen in Spanje.

Nummer 2: Kylian Mbappé (180 miljoen euro)

In de zomerstop van 2017 kocht Paris Saint-Germain sterspeler Kylian Mbappé. De spits werd overgenomen van AS Monaco, dat 180 miljoen euro ontving voor het megatalent. Naast PSG zou ook Real Madrid zijn geweest voor de doelpuntenmaker. Mbappé staat momenteel te boek als één van de beste voetballers in de wereld. De Fransman had ook een groot aandeel in de winst van Franse ploeg op het WK 2018 in Rusland.

Nummer 1: Neymar (222 miljoen euro)

Paris Saint-Germain betaalde in 2017 ook een wonderbaarlijk bedrag van 222 miljoen euro voor Neymar. De Franse club maakte het geld over aan FC Barcelona. Neymar is hiermee verreweg de duurste voetballer aller tijden. Met de Braziliaan in de selectie won PSG al meerdere prijzen en doet het jaarlijks mee op de hoofdprijs in de Champions League.