Profiel: Lionel Messi

De Argentijnse superster Lionel Messi staat bekend als één van de beste voetballers aller tijden. De speler van FC Barcelona speelt normaliter als rechtsbuiten. Messi doorliep de jeugdopleiding van de Catalaanse club en speelde in 2005 zijn eerste interland van Argentinië. De bijnaam van de voetballer is ‘La Pulga’, wat De Vlo betekend. Messi won vijfmaal de prijs voor beste voetballer ter wereld, dit deed hij vier keer tussen 2009 en 2012 en in 2015.

Doelpunten voor Argentinië

Lionel Messi kwam in september 2016 tot scoren in het gewonnen duel tegen Uruguay (1-0). Het was de 56e treffer van de aanvaller voor de Argentijnse ploeg, waarmee hij topscorer aller tijden voor de nationale ploeg werd. Enkele maanden later scoorde Messi ook tweemaal tegen de Colombiaanse ploeg en nam hij verder afstand van de legendarische spits Gabriel Batistuta.

Messi op het WK 2018

Messi begon slecht aan het WK 2018. De aanvaller miste in de eerste wedstrijd een strafschop, waardoor er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen IJsland. In de laatste groepswedstrijd was Messi wel beslissend en scoorde hij in het met 2-1 gewonnen duel tegen Nigeria. In de achtste finales werd er met 4-3 verloren van de uiteindelijke kampioen Frankrijk. Messi kwam in dat duel niet tot scoren, maar leverde wel de assist op de 4-3.

Prijzenkast van Messi

Messi won in zijn carrière al vele prijzen, waaronder vijfmaal de prijs voor beste voetballer van de wereld. Op het WK 2014 ontving de speler de award voor beste speler. Twee keer ontving Messi de prijs voor beste speler van Europa en vijf keer de Gouden Schoen voor Europees topschutter. Dit is overigens nog maar een kleine greep uit de enorme prijzenkast van Messi.